Rondreis Thailand - Cambodja

Siem Reap in Cambodja

Hallo iedereen,

Nadat we onze laatste avond in Phnom Penhsamen met de sympathieke eigenaarBuster hebben afgesloten in een Happy Pizza restaurant, zijn we vroeg in de ochtend vertrokken naar Siem Reap. Moet wel zeggen dat zo een happy Pizza en happy milkshakeheel plezant is, de lachsalvo s volgden elkaar op en al lachend zijn we in slaap gevallen. Een echte aanrader voor de durvertjes onder ons.

Cambodja is een fantastisch land met heel hartelijke mensen, en dat werd alleen maar bevestigd toen we aankwamen in ons hotel te Siem Reap. Fantastische ontvangst en de eerste dag met de gratis tuktuk dienst van het hotel naar de bar-restaurant Red Piano getrokken in de stad. Merci Wim voor de fantastische tip, want heb daar nen lekkere duvel kunnen drinken. Ginder kennisgemaakt met een Australisch koppel en nadat we lekker gegeten hadden, nog eens de beentjes losgesmeten met onze Australische vrienden in een live music bar. Gisteren de eerste keer in 25 dagen toch eens een poging gedaan om duikske te nemen in het zwembad, maar na een uurtje of 2 waren we klaar voor een nieuwe ervaring. Een Cambodjaanse lichaamsmassage. Was anders dan de Thaise massage maar toch ook enorm genoten. Werd op het einde wel aangevallen door de masseuse, die het nodig vond omenkele kerenin mijn borst te nijpen, zonder mijn toestemming dan nog en ze vond het nog plezant ook. Daarna zijn we met de tuktuk de zonsondergang op Phnom Bakheng, het hoogste punt van Angkor Wat gaan bekijken. Schitterend om dat van opdie plaats te kunnen beleven.

Vandaag om 8u30 stond onze tuktuk driver klaar om met ons de rest van de tempels te gaan bezoeken. Een ongelofelijke belevenis en gevoel, maar de foto s vertellen wel wat meer. We zijn daar op het hoogste punt van Angkor Thom 2 Belgen tegen het lijf gelopen en t waren dan nog wel Gentenaars ook. Deze avond een hapje gaan eten met de 2 Gentse vrienden normaalgezien om dan morgenochtend om 6u te vertrekken met de Boot naar Battambang. Zo een tocht duurt 6u, maar doordat het laag water is, kan dit toch nog wel even uitlopen. Maar ja wie niet waagt, blijft maagd en we willen kost wat kost het traject met de boot doen.

vele groetjes vanuit Siem Reap en als we niet voor enkele dagen vastzitten op de boot dan hoor je ons welbinnen enkele dagen.

raymond

Hai! Wat goed om te horen dat jullie heelhuids in Cambodja zijn! Hebben ze daar ook buckets met voldoende drank en red bull erin? Kijk wel uit, na een aantal buckets kan je zomaar neervallen en de dag erna niet meer weten hoe je thuis bent gekomen! ;)

Hier alles goed, nu weer thuis!

Groetjes!

Tom en Marijke

Hey Raymond,

Nee, buckets niet maar zo ne happy Pizza valt ook goed mee. En hoe is de fulmoonparty geweest? je bent er toch geraakt met juffrouw bucket?

Groetjes

Raymond

Heyy,

Een happy pizza, zitten daar bepaalde mushrooms op? :-)

ja ik ben zeker op de Full Moon party geraakt! Met juffrouw bucket nog wel. Ze durfde geen bucket meer aan te raken! Na voldoende pintjes zijn we weer gaan springen op het touw (dat in de brand staat, klein detail). Deze keer kwamen we er minder goed vanaf. Juffrouw bucket miste wat haren en ik wat aandenken op mijn been erbij.

Geniet er nog van! Nog een hele week, lekker hoor!

Groetjes

Tom en Marijke

Mushrooms niet, maar wel zo van die kruiden waar je in Nederland tegenwoordig een pasje voor nodig hebt :-)
Hebben toch nog aan jullie gedacht, zeker als we de volgende dag zelf de boot moesten nemen. Als ge dan mee ne kater zit, kan je het gekregen kotszakje wel goe gebruiken. Wij hebben gekozen voor nen hond ipv nen kater en da viel goed mee :-)

Vele groetjes en hopelijk tot binnenkort eens. a propos van 14 juli tot 23 juli zijn het Gentse feesten. Een kamer hoef je niet te zoeken want die hebben we ter beschikking voor jou aan een democratisch prijsje van 250 euro.

Een willekeurige Feyenoord fan

Oh ja, die kruiden ken ik goed. Wat grappig dat ze die daar op een pizza verkopen. Ik heb ze weleens op, maar dan in cakevorm.

Ja, met een katertje op de boot, dat is niet aan te raden. Dat is hetzelfde gevoel alsof je met Feyenoord tegen AA Gent verliest. Je gaat uit van een goed resultaat maar uiteindelijk valt het zwaar tegen. ;-)

Oh, de Gentse feesten, ja die zijn zeer bekend over de gehele wereld. Wellicht kom ik daar ffkes een pintje pakken als er dan toch zo een goedkope kamer in de buurt te vinden is!

Cheers!