Rondreis Thailand - Cambodja

Cambodja, here we are !!!

Dag volgertjes van onze blog,

Dinsdag zijn we dan rond 10 uur vertrokken uit Koh Tao en via de Highspeed catamaran en een VIP buske toegekomem in Bangkok rond 21 uur. Eerst nog even goeiendag gaan zeggen bij onze goeie vrienden van de Gheckobar. Een paar sangsoms gedronken en voor de eerste keer in ons leven sprinkhaan gegeten en da was nog verdomd lekker ook. Helaas rond 23u moesten we daar al vertrekken want onze taxichauffeur stondklaar en gingen we richting luchthaven waar we al een hotelletje hadden geboekt.

De volgende dag onze vlucht richting Phnom Penh genomem zodat we daar rond 17u zijn gearriveerd. Eersteven kennisgemaakt met de canadese en Amerikaanse eigeneaars van het hotel en ons eerste Angkor biertje gedronken, vooraleer we naar ons luxueus kamertje zijn getrokken> 20 euro per nacht maar alles is hier aanwezig, zelfs gratis surfen via de televisie. De volgende dag dan met een tuktuk driver richting de killing fields getrokken en dat was toch wel een serieuze emotionele belevenis, er bestaan gewoon geen woorden voor wat zich hier midden de jaren 70 heeft afgespeeld onder het bewind van Pol Pot.. Massagraven, folteringen, doden van baby's, menden doden op de meest gruwelijke manieren, enfin niet te begrijpen voor mensen met iets of wat gezond verstand. Daarna doorgereden naar het Tuol Sleng genocide museum, waar mensen zonder enige reden werden vastgehouden en de grootste folteringen moesten doorstaan, wat uiteindelijk tot hun dood leidde.Afschuwelijk, zeker omdat dit ook met de nodige foto s en schilderijen werd tentoongesteld. Uiteindelijk teruggekeerd met een heel raar gevoel en nog even gepasseeerd langs de nationale market waar je alles kunt vinden tegen belachelijke prijzen, maar dan moet ge wel serieusafdingen en dat lukte ons vrij aardig. Na onze deugddoend douche naar de bar van het hotel getrokken en meegedaan met een typisch Engelse quiz in het gezelschap van de Canadese eigenaar Buster dievooral heel goed is in Vodka Pineapple zuipen. Geeindigd op een eervolle 3de plaats en na ditgoed gevierd te hebben, genoten van ons Kingsize bed. Vandaag zijn we met onze tuktukdriver Naar de Tamao zoo getrokken, een tochtje van zo een 80 km ongeveer en hebben we vooral bedelaars gezien. Eerst de mensen en iets verderop een ganse kolonie apen. We hadden voor 5 dollar voedsel gekocht om de wildlife te voederen. Dat verliep in het begin vlekkeloos tot wanneer nen egoistischen aap het nodig vond om mijn voedsel af te pakken zonder toestemming en met de nodige schrammem als gevolg (Tom weet nu tenminste dat hij van mijn eten moetenblijven). Daarna nog wat krokodillen, tijgers, olifanten, slangen en tijgers gespot om dan met een voldaan gevoel terug te keren naar ons hotel. Vanavond zijn we uitgehnodigd door de eigenaar om een een kruidenmilkshate te gaan drinken met hem, benieuwd wat dat gaat worden, want het zijnmet kruiden die je gemakkelijk kunt vinden in Nederland. :-)

Ziezo morgen vertrekken we om 7u45 naar Siem Reap en als alles vlot verloopt zouden we daar rond 15u moeten arriveren>.

Vele groetjes en tot binnen enkele dagen ne keer

Tom en Marijke